Prezentare regiune

Judetul Galati se invecineaza in partea de Est cu Republica Moldova, la Sud-Est cu Ucraina, in Sud cu judetul Tulcea,  la sud-vest cu judetul Braila, iar la nord vest se invecineaza cu judetul Vrancea.
Orasul Galat se afla  la confluenta celor mai importante trei ape curgatoare  ale Moldovei:Dunarea, Siretul si Prutul si s-a dezvoltat dintr-o straveche asezare dacica existenta, in secolele VI-V i.H, la vadul Dunarii, care va cunoaste influenta civilizatiei romane, devenind dependenta, probabil, de castrul roman  de la Barbosi.
Datorita localizarii la confluenta celor mai importante drumuri comerciale, dar si a faptului ca  este cel mai mare port la Dunare, orasul Galati s-a bucurat de-a lungul istoriei de o activitate comerciala foarte intensa. Astfel, in timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, Galatiul era numit “Perla Moldovei” sau “Usa Dunarii de Jos”.
In prezent, cu o populatie de peste 600.000 de locuitori, judetul Galati este un important centru economic,cultural, istoric si studentesc.
Municipiul Galati este arondat la cea mai importanta cale navigabila europeana si ofera o serie de servicii portuare: incarcare/descarcare pentru produse voluminoase, rulouri de otel, transporturi internationale, transport maritim, import/export.
Zona Libera Galati, prin pozitia sa geografica , continua traditia statutului de Porto Franco pe care Galatiul l-a obtinut in perioada 1837-1883.

  • Biblioteca
  • Precista
  • Camera de Comert